top of page

Boek: Boeren, burgers en buitenlui
verhalen over Balgoy en de Balgoyse minse

Op 3 september 2017 werd een nieuw Balgoys boek gepresenteerd; het schrijversdebuut van Piet van Erp. De titel is "Boeren, burgers en buitenlui - verhalen over Balgoy en de Balgoyse minse". De titel van het boek is een verwijzing naar het thema van Open Monumenten Dag 2017: “Boeren, burgers en buitenlui”. De korte verhalen in het boek hebben betrekking op de leefbaarheid van de kleine leefgemeenschap Balgoy en zijn voorbeelden voor zowel geboren en getogen Balgoyenaren als voor nieuwe inwoners. Het verbindt de Balgoyse en Keentse mensen met het landschap, werk, culturele leven en de bebouwing.

Een nieuwe tijd kent nieuwe vormen en de auteur van het boek heeft in de afgelopen jaren geprobeerd om middels website van Pagus BalgoyefacebookQR-codes en een weblog een stukje verhaal van het Balgoy toen en nu te vertellen. Wel op zijn manier, met veel feitelijke informatie uit documenten die in archieven zijn bewaard gebleven.

Een deel van die informatie is terug te vinden in het nieuwe boek, bijvoorbeeld het verhaal over de familie Jans. Generaties terug al boer in Mill en via Escharen in Balgoy terecht gekomen. Of hoe "de Valken" aan het begin van de 20e eeuw in Balgoy kwamen wonen. Ook verhalen over kasteel, maaskanalisatie, veerpont, school aan de Hoeveweg en dorpshuis zijn gebundeld in het 128 pagina's tellende boek.

Interesse in het "papieren"boek?

Het papieren boek is te koop voor €15,00. Inkijken/bestellen/afhalen kan bij de secretaris en de penningmeester van Pagus Balgoye en bij Piet van Erp. 


Boek bestellen:

Piet van Erp: via het contactformulier of via piet@pietvanerp.nl

Secretaris Pagus Balgoye: tel. 024 - 6425560 e-mail: secretaris@pagusbalgoye.nl 

Penningmeester Pagus Balgoye: penningmeester@pagusbalgoye.nl

bottom of page