top of page

Links

Interessante andere websites

Stichting Balgoy Beter Bekend

Een stichting met als doel het door inwoners van Balgoy met meer kwaliteit en sociale samenhang laten beleven van het wonen, recreëren en werken in het dorp Balgoy, door middel van kennisoverdracht, beleving en andere initiatieven.

Activiteiten in Balgoy (Activiteitenkalender)

voor verenigingen, straten, dorpshuis, voor iedereen in het dorp!​​​​​
email ons: kalender@balgoybeterbekend.nl  (ook voor afmelden of aanpassen!)

Het dorp Balgoy (Facebook)

Community met informatie over Balgoyse dingen, gebeurtenissen en aankondigingen. Het dorp Balgoy ligt aan de Maas, ten zuiden van het dorp Wijchen.

Heemkundekring Pagus Balgoye

"Pagus Balgoye" is de heemkundekring van Balgoy/Keent. Hun doelstelling is het bevorderen van de belangstelling voor de kennis van eigen Balgoyse omgeving, volk, gebruiken en heemkundig waardevolle overblijfselen.

Historische vereniging Tweestromenland

Historische Vereniging voor het Land van Maas en Waal en het Rijk van Nijmegen West.

Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)

Het BHIC is hét centrum voor geschiedenis van Noord-Brabant, is hét centrum voor genealogie in Noord-Brabant en is hét centrum voor lokale geschieden is van noordoostelijk Noord-Brabant.

Gelders Archief

Het Gelders Archief is een eigentijds informatiecentrum. Zij verzamelen en beheren al twee eeuwen regionale archieven en historische collecties om ze beschikbaar te stellen aan een breed publiek.

Regionaal Archief Nijmegen

Het Regionaal Archief Nijmegen is onderdeel van de gemeente Nijmegen en vormt het geheugen van Nijmegen en de regio. Zij beheren de overheidsarchieven van de gemeente Nijmegen, van 8 gemeenten in de regio en van het Waterschap Rivierenland. Naast overheidsarchieven beheren wij ook archieven van personen en particuliere organisaties, beeldmateriaal en een bibliotheek.

Nederlandse Genealogische Vereniging

Genealogie is het op zoek gaan naar de geschiedenis van je voorouders. De NGV kan daar voor een hulpbron zijn. Bezoek de website voor meer informatie.

Mijn Gelderland

Deze website vertelt de geschiedenis van Gelderland, in canons, routes, specials en losse verhalen.

Je vindt hier ook dé culturele agenda van Gelderland en een overzicht van de bijbehorende culturele en historische organisaties.

Kijk rond in de rijkdom van de Gelderse geschiedenis!

Verhaal tussen Maas & Waal

Het Verhaal tussen Maas en Waal vertelt hoe bewoners eeuwenlang leven tussen de twee rivieren. Het water sijpelt, stroomt of klotst door alle verhalen, waarin landschap, economie en macht aan bod komen. Duik in dit Verhaal, ga af en toe kopje onder. En kom boven met een frisse blik op de kolkende geschiedenis van dit land en zijn bewoners.

U vindt op deze website:

  1. Het Verhaal tussen Maas en Waal: vensters

  2. Personen van belang: biografieën

  3. Extra’s:  verhalen

bottom of page